a

13 finale plekken inclusief medailles

13 finale plekken inclusief medailles

13 tickets voor de regiofinale en 2 medailles voorturnsters Fysion

Zaterdag 13 januari ’18 stond geheel in het teken van deeerste plaatsingswedstrijd van de vierde divisie turnen. De wedstrijd werd inAlmelo gehouden, georganiseerd door CGV Achilles WIL in de IISPA.

 Maar liefst 17 turnsters van Fysion namen deel aan dezewedstrijd. In de tweede ronde mochten de eerste vier turnsters beginnen, inbaan 1: Sanne Hartkamp (pupil 1 D1, geboren 2008). In baan 2 onze jeugd 2turnsters Silje Willigenburg, Malin Blaauwgeers en Zoë Schippers (2005).

Sanne turnde een goede wedstrijd zonder grote fouten enbleef op elk toestel in de top 10 met zelfs een eerste plaats op het toestelsprong. Van de 16 pupillen turnde Sanne zich naar een keurige 7eplaats en plaatst zich daarmee rechtstreeks voor de regiofinale. Bij dejeugdturnsters in baan 2 werd eveneens goed geturnd met vooral hoge vloerscoresvoor Malin en Zoë. Alle drie de turnsters hebben een leerzame wedstrijd gehadwaarbij nog ruimte is voor uitbreiding voor de volgende wedstrijd. Silje (18e),Malin (13e) en Zoë (12e) plaatsen zich ook alle drierechtstreeks voor de regiofinale. 

 In de volgende ronde was Fysion weer goedvertegenwoordigd met 3 instappers (geboren 2009) en 4 junior turnsters(geboortejaar 2004/2003). Bij de instappers werd voortreffelijk geturnd enondanks dat deze meiden nog zo jong zijn lieten ze zien door eerderewedstrijden al weer veel wedstrijdervaring te hebben. In een grootdeelnemersveld van maar liefst 26 turnsters kwam Elise Roelofs als beste naarboven van alle instappers en mocht met een grote glimlach het goud in ontvangstnemen! Loes Nijendijk kwam net 0,5 te kort voor het podium en belandde op eensuper 5e plek. Voor Loïs Knobben was het nog erg spannend of directeplaatsing nog mogelijk was; nadat zij per ongelijk een element had geturnd wateigenlijk niet mocht (en hier ruim 2 punten aftrek voor kreeg). Loïs had op deandere toestellen zo goed geturnd dat ze net boven de streep eindigde in heteindtotaal en als 12e turnster ook door mag naar de finale!

Bij de junioren was het een beetje een wisselendewedstrijd en leek er wel lokale wind te staan rondom balk en moesten allejunioren de balk een keer te vroeg verlaten. Chazia Bartels (25e)had niet helemaal haar dag en krijgt nog een kans in de playoff wedstrijd,evenals Zoey Vliek die als 14e helaas net buiten de plaatsing viel.Shanna Jansen (8e) en Indy Rekers (5e) wisten zich weldirect te plaatsen.

 De laatste ronde waren de senioren (2002 en ouder) MarijnPiksen, Emma Jansen, Maura Velding, Amber Bruggeman en Frederiek Rauwenhorst inbaan 2 aan de beurt. In baan 1 turnde Esther Versteeg in de categorie pupil 2D1 (2007). 

Marijn en Frederiek maakten dit seizoen niet helemaal eenlekkere start en kampten veel met blessures maar waren gelukkig net op tijdklaar om deze wedstrijd te turnen. Het blijft lastig als je veel trainingenhebt gemist om dan stabiel een wedstrijd te kunnen turnen, maar ze stonden er!Helaas ging het niet helemaal zoals gepland en werden er een paar grote foutengemaakt waardoor doorstroming niet mogelijk was. Emma, Maura en Amber kondenhun wedstrijd turnen zonder grote fouten waarbij Emma zelfs het zilver inontvangst mocht nemen aan het einde van de wedstrijd en hiermee haar ticketveilig stelde. Ook Maura (5e) en Amber (7e) hebben zichdirect weten te plaatsen. 

In de andere baan turnde Esther en fantastischewedstrijd. Ze straalde van begin tot eind en werd in een groot deelnemersveldvan 30 turnsters heel knap 9e en plaats zich hiermee ook ruim voorde regiofinale!  

Trots kijken de trainsters terug naar de eindbalans van13 rechtstreekse plaatsingen en 2 medailles, weer een succesvolle turndag voorFysion! Turnsters die zich rechtstreeks hebben geplaatst voor de regiofinalezullen turnen op zaterdag 24 maart in Hengelo. Chazia, Zoey, Marijn enFrederiek krijgen nog één kans om zich te plaatsen tijdens de playoff wedstrijdop zaterdag 10 februari.