0
a

Ritmische Gymnastiek

Ritmische Gymnastiek

Houd je van bewegen, van muziek en vind je gymnastiek een leuke sport? Dan is ritmische gymnastiek (RG) echt iets voor jou. Bij ritmische gymnastiek laat je op het ritme van de muziek, met verschillende materialen een oefening zien. Ritmische gymnastiek is prachtig om te zien, fantastisch om te doen!

Bij Ritmische Gymnastiek zijn verschillende mogelijkheden, je kunt een individuele oefening doen of een oefening met een groep. Dat kan met en zonder materiaal. Bij RG gebruik je de materialen: knotsen, lint, touw, hoepel of bal. Binnen Fysion worden er Ritmische gymnastiek lessen in groepsverband gegeven. De groepen bestaan uit minimaal 12 meisjes onder leiding van ervaren leidster(s). Fysion heeft verschillende recreatie groepen. Er worden lessen aangeboden voor kleuters, schoolkinderen van verschillende leeftijdscategorieën en voor meisjes die op het voortgezet onderwijs zitten.  Zie onderstaand lesschema.

Na drie lessen krijgt u van de leiding een brief mee of schrijf u (of uw kind) zich in via de website. 

Voor de selectiegroepen geldt dat u zich daar niet zomaar voor kunt aanmelden. De leden op deze groep zijn geselecteerd door de selectieleiding. Mocht uw kind hiervoor geselecteerd worden dan wordt de verdere procedure aan u uitgelegd. 

Naast de gezellige en sportieve lessen geven de kinderen verschillende demonstraties. Deze  zijn tijdens grote uitvoeringen van Fysion en tussendoor organiseert de RG afdeling een kerst of zomerdemonstratie en verzorgen ze demonstraties in verpleeghuizen. Op deze manier kan iedereen meegenieten van deze prachtige sport!

Daarnaast organiseert Fysion één keer per jaar een onderlinge clubwedstrijd, wat natuurlijk erg leuk en ook wel een beetje spannend is!

Lesrooster:

Les Zaal Dag Tijdstip Leiding
RG groep 1,2,3 Portlandweg Vrijdag  16.30 - 17.30  Shirley en Demi 
RG groep 4,5
Portlandweg Vrijdag
17.30 - 18.30
Shirley en Ruth
RG groep 4,5,6,7 Kruidenwijk Maandag 18.00 - 19.00 Aniek
RG groep 6,7,8  Portlandweg Vrijdag  18.30 - 19.30 Lieke en Lindsey
RG 1e klas en ouder
Kruidenwijk Maandag 19.00 - 20.00 Shirley en Aniek
RG Selectie Bachlaan  Maandag  18.00 - 20.00 Lieke en Lindsey
Jong selectie Kruidenwijk Woensdag  17.00 - 18.00  Lieke en Lindsey