0
a

Springgroep

Springgroep

Is toestel turnen niet echt wat voor jou, maar vind je het wel leuk om te springen, dan is de springgroep vast iets voor jou. Wat doe je nou eigenlijk bij de springgroep? Bij de springgroep leer je sprongen over bijvoorbeeld een kast of pegasus of alleen met een minitrampoline, dubbele trampoline of juist op de grote trampoline. Je kunt ook mooie sprongen oefenen op de airtrack of tumblingbaan. De basissprongen zijn bijvoorbeeld streksprong, hurksprong, spreidsprong of draaien maar ook salto’s, schroeven of overslagen etc.

Het toestel springen kan zowel met een minitrampoline als met een springplank. Door een springplank te gebruiken word de uitdaging al gelijk een stuk groter. Omdat je dan een goede sprongtechniek moet beheersen. Kortom de springuren zijn zeer uitdagend en bied na het beheersen van de basissprongen zeer veel uitdaging. De springgroep doet ook elk jaar mee aan wedstrijden, om zo de vorderingen te laten zien.  Na drie lessen krijgt u van de leiding een brief mee of schrijf u (of uw kind) zich in via de website. 

Voor de selectiegroepen geldt dat u zich daar niet zomaar voor kunt aanmelden. De leden op deze groep zijn geselecteerd door de selectieleiding. Mocht uw kind hiervoor geselecteerd worden dan wordt de verdere procedure aan u uitgelegd. 

Lesrooster:

Les Zaal Dag Tijdstip Leiding
Springgroep 8-12 jaar Kruidenwijk Maandag 16.00-17.00 Danique Fokkert
Springgroep 8-12 jaar Kruidenwijk Vrijdag 16.00-17.00 Fleur
Springgroep 12 jaar e.o. Kruidenwijk Woensdag 19.30-21.00 Beau
Springselectie Kruidenwijk Maandag 17.30-20.00 Rick/Emma/Beau