a

5 medailles voor G.V turnsters Fysion!

Op zaterdag 21 mei mochten een aantal meiden van de Turnplus en C-selectie naar Nieuwleusen voor de individuele finales (middenbouw) en toestelfinales (bovenbouw).


Lindy Hodes, Sophie van Vliet, Lize Blikman en Rosalie Kleinjan (turnplus – niveau 7) waren al vroeg aanwezig. Ze hebben hard gewerkt om hun verbeterde oefeningen vandaag dan eindelijk te mogen laten zien. Er werd mooi geturnd. Daarnaast hadden de meiden ook veel plezier met elkaar. Aan het einde van de wedstrijd mocht Rosalie Kleinjan het brons in ontvangst nemen. Lindy werd 14e, Lize 15e en Sophie 19e.


In de andere baan kwamen Zoey Evers en Yfke Marissen (C-selectie, Jeugd sup. H) in actie. Beide meiden hebben laten zien wat ze in de trainingen ook altijd doen, namelijk hard werken om het beste eruit te halen. Dit is vandaag dan ook gelukt! Yfke werd eerste op het toestel brug, Zoey eerste op sprong en tweede op balk.


Aan het einde van de dag stonden de volgende vijf meiden van de C-selectie klaar om te beginnen. Julia Bökkerink (junior sup. G) heeft erg goed haar best gedaan. Vooral op vloer blonk ze door haar uitstraling erg uit.


In de andere baan turnden Ella Dijkgraaf, Mijs Overdorp, Lisa Morrenhof en Rosalin Westra. Lisa en Rosalin kwamen rechtstreeks uit Drachten (springwedstrijden) en konden gelukkig nog net op tijd aansluiten in Nieuwleusen. Ook deze vier meiden hebben laten zien wat ze konden. Met mooie uitstralingen, strakke en stabiele balkoefeningen en hoge salto’s op sprong sloten zij deze dag af.

Mijs Overdorp maakte de dag compleet door het goud te winnen. Lisa werd 5e, Rosalin 11e en Ella 26e.


Voor deze meiden was dit de laatste wedstrijd van dit turnseizoen. Komend weekend komen de laatste turnsters van G.V.  Fysion in actie wederom in Nieuwleusen.