a

Badmintontoernooi 2018

Badminton/tafeltennistoernooi Aangepast Sporten Fysion.

Zaterdag 13 oktober 10.30 uur was het voor de 2de keer dat het badminton/tafeltennis toernooi werd georganiseerd in de sporthal van het Ravijn. Uit de hele regio kwamen deze mensen bij elkaar om te spelen. Omdat er deze dag ook net de voorrondes tafeltennis van de paralympische spelen voor noord/oost Nederland waren georganiseerd werd dit jaar alleen het badmintontoernooi gehouden. 

Elke week trainen de mensen op de 2 lessen van aangepast sporten van Fysion om er voor dit toernooi weer beter voor te staan. Het is vooral een toernooi wat opgezet is voor de gezelligheid want ook een drankje en een hapje ontbreken er niet. Korte wedstrijdjes van 10 minuten en dat over de dag verdeeld, zodat iedereen van de doelgroep hier aan mee kan doen. 

De mensen die wel de conditie hebben kunnen dan zelfs meerdere wedstrijdjes meedoen. De regels zijn dat er 2 tegen 2 word gespeeld. Elke wedstrijd tegen andere spelers en elke wedstrijd met een andere partner. Zo zijn dan de verschillende niveaus flink door elkaar gehusseld, wat voor iedereen heel erg leuk is. 

Na drie kwartier pauze de middag wedstrijden en om drie uur allemaal voldaan naar het sportcafĂ© van het Ravijn. Even gezellig napraten en daarna werden de 3 beste badmintonners gehuldigd. Net niet in de prijzen waren op de 4de plaats Bennie Hoonhorst en de 5deplaats Saskia Bosman en op de 6de plaats Greet Boesekool van Aangepast Sporten van Fysion. De 3de plek was voor Rob Krukkert uit Tubbergen. De 2de plek was voor Jasper Smit uit Almelo en winnaar van het toernooi was Tonny Mollink uit Hellendoorn. 

Een heel erg geslaagde dagen volgend jaar met het 5 jarig bestaan beloofd het weer een heel erg gezellig en spannend toernooi te worden.