a

Brons voor Marit Pultrum tijdens de play-offs 6e divisie turnen

Brons voor Marit Pultrum tijdens de play-offs 6e divisie turnen

Op zaterdag 31 maart 2018 hadden een aantal turnsters van de C-selectie hun play-off in Nieuwleusen om alsnog een ticket te behalen voor de finale op 21 april. 5 finaletickets en 1 medaille zijn er door de turnsters behaald!

We begonnen de dag vroeg met Sterre Roelofs (Instap). Sterre turnde een goede wedstrijd en verbeterde zich ten opzichte van de vorige wedstrijd. Helaas was voor Sterre de concurrentie te groot.

In wedstrijd 2 turnden Nalani Musters en Marit Pultrum (pupil 2) in baan 1 en Ivanka Preuter, Merle Kamerling en Tara ten Brummelhuis (junioren) in baan 2. Zoë Ritchi zou ook in baan 1 turnen, maar helaas was zij ziek en moest zich dus afmelden. Ook Lieve Machielsen zou turnen in baan 2, alleen zij heeft al een lange tijd niet kunnen turnen in verband met een enkelblessure, helaas moest zij zich dus ook afmelden voor deze wedstrijd.

Nalani turnde een goede wedstrijd, met vooral een hoge score op sprong. Helaas kostte de afwerking veel punten en heeft Nalani zich niet geplaatst voor de finale. Marit turnde een foutloze wedstrijd en werd derde, een dik verdiende medaille!

De junioren turnden een goede wedstrijd. Helaas zorgde balk en sprong voor wat pech bij deze turnsters, maar ze mogen zeer trots zijn op zichzelf. Tara werd 11e waar er 10 doorgingen. Ook Ivanka en Merle zijn helaas niet door en kunnen zich nu gaan richten op volgend seizoen.

In wedstrijd 3 turnden Isa Eektimmerman (Pupil 1) en Julia Bökkerink, Melissa Kleinjan en Lianne Deijk (Jeugd 2). Isa turnde een prachtige wedstrijd. Balk was nog wel even spannend door de koprol, maar ze bleef erop staan! Ook op de rest van de toestellen werd netjes en strak geturnd. Isa werd 16e en heeft een plekje bemachtigd voor de finale. Julia, Melissa en Lianne turnden alle drie nagenoeg een foutloze wedstrijd. Vooral op vloer werd erg netjes geturnd. Julia (5e), Melissa (7e) en Lianne (9e) hebben alle drie een ticket bemachtigd voor de finale.