a

clubkampioenschappen 2021

Op zaterdag 20 november hield G.V. Fysion Nijverdal haar jaarlijkse clubkampioenschappen voor de actieve leden van de recreatie gym en springgroepen in sporthal de Kruidenwijk.


Voor een groot gedeelte van de leden was het de eerste wedstrijd ooit, wat natuurlijk wel voor wat spanning zorgde. Daarnaast waren helaas de tribunes leeg, maar gelukkig konden de supporters van de leden de wedstrijd via verschillende livestreams thuis volgen.


Vanaf 08:30 uur startten de meiden 6/7 jaar, de jongensgym en de Voorselectie (turnen). Er werd gewerkt met stickerkaarten. De leden moesten per toestel verschillende onderdelen uitvoeren, waarvoor ze een sticker kregen. Uiteindelijk resulteerde dit in een volle kaart met veel stickers en blijdschap. Iedereen kon zien hoe hard ze voor de onderdelen geoefend hebben.


Om 11:00 uur startten de meiden 8 t/m 18 jaar. Ook hier werkten een aantal meiden met een stickerkaart. Meiden van 10 jaar en ouder lieten ‘echte’ oefeningen (zelfs op muziek) zien. Er hing een gezellige sfeer, de meiden werden onderling aangemoedigd en tussendoor werd er ook nog even naar het thuisfront gezwaaid (via de livestreams).


Om 14:00 uur konden de leden van de springgroepen laten zien, waar ze de afgelopen periode hard voor getraind hebben. Er werden moeilijke, nette sprongen laten zien. Een aantal leden gingen met een medaille naar huis, maar Mijs Overdorp kan zich voor een jaar lang clubkampioen van de afdeling springen noemen!


Ondanks de maatregelen omtrent COVID-19, kunnen de leden, trainers en vrijwilligers terugkijken op een zeer geslaagde dag!


Foto’s die deze dag zijn gemaakt, staan op de Fysion site (www.fysion-nijverdal.nl)