a

Eerste plaatsingswedstrijd 2e divisie

Eerste plaatsingswedstrijd 2e divisie

Eerste plaatsingswedstrijd 2e divisie

Op zaterdag 02-12-2017 begon de 2e divisie turnen van G.V. Fysion Nijverdal aan haar officiële wedstrijdseizoen. Dit jaar komen er 3 turnsters uit in de 2e divisie, te weten: Karit Lorkeers, Iris Volkers en Lise Rutgers. In Doetinchem werd de eerste plaatsingswedstrijd georganiseerd. De turnsters probeerden zich vandaag te plaatsen voor de landelijke wedstrijden. In januari is er ook nog een plaatsingswedstrijd waarbij de beste wedstrijd bepalend is voor doorstroming.

Karit turnde in baan 1 in de categorie “pupil 1 N2” (9-10 jaar). Nog niet eerder kwam Fysion uit op dit niveau. Al snel werd duidelijk dat het niveau erg hoog ligt in deze categorie. Karit begon haar wedstrijd op sprong en liet hier twee mooie sprongen zien, ook op rek heeft zij naar kunnen geturnd maar is nog wel ruimte voor uitbreiding en verbetering. Balk liet Karit al zien mooi op niveau mee te kunnen komen en turnde hier een moeilijke, maar mooie oefening. Ze moest een keer te vroeg de balk verlaten. Ze maakte haar wedstrijd goed af op het onderdeel vloer en is 13e geworden. Om door te kunnen stromen naar de landelijke wedstrijden moet je bij de beste 60% zitten. Karit kwam al erg dichtbij maar dit was nog net niet genoeg, ze heeft nog een herkansing op 20 januari in Hellendoorn om zich alsnog te plaatsen.

In baan 2 onze jeugd 1 N3 turnsters (11-12 jaar), ook een nieuw niveau en nieuwe categorie voor Fysion. Ook hier lag het niveau erg hoog, maar zowel Lise als Iris lieten hier zien prima in mee te komen. Beide turnsters lieten al veel moeilijke en nieuwe elementen zien, de een met meer succes dan de andere. Lise wist haar hele balk oefening op de 10 centimeter dunne balk te blijven staan. Iris scheurde haar enkelbanden 6 weken geleden maar liet vandaag zien alles weer te kunnen turnen. De puntjes op i en de stabiliteit was er nog niet helemaal, maar wat was ze blij gewoon weer alles te kunnen turnen. Iris eindigde op een keurige 13e plaats! Lise werd na een foutloze wedstrijd 6 in een deelnemersveld van 26 turnsters. Beide dames zijn hierdoor vrijwel zeker van doorstroming naar de landelijke wedstrijden.