a

Eerste plaatsingswedstrijd supplement 3 en supplement E

Gisteren hebben de turnsters van supplement 3 en supplement E hun eerste wedstrijden van het seizoen geturnd in Hengelo. In ronde 1 op baan 1 turnden Sophie, Julia, Jade en Amy in supplement 3. Doormiddel van deze wedstrijd kunnen de meiden zich plaatsen voor zowel de team, toestel en individuele finales.
De zenuwen waren aanwezig. Voor het eerst in een lange tijd weer een wedstrijd turnen en dan ook nog zonder supporters op de tribune. Voor deze meiden was brug het eerste toestel. Voor veel van hen was dit ook de eerste keer dat ze een wedstrijd mochten turnen op brug i.p.v. aan de rekstok. Met hier en daar wat verbeter punten kunnen ze trots zijn op wat ze hebben laten zien. Op de balk lieten zij eveneens hele strakke oefeningen zien. De handstandspagaat van Sophie was om verliefd op te worden. Helaas ging de terugweg wat minder soepel en moesten we besluiten om Sophie niet meer in te zetten op de toestellen die volgden. Amy, Jade en Julia hebben op vloer voor het eerst een "eigen" oefening laten zien. Wat een mooie uitstraling hebben deze meiden toch! Ook het laatste toestel sprong ging erg goed, hoewel dit voor sommige meiden erg spannend was. De meiden kunnen terug kijken op een hele leuke en leerzame teamwedstrijd.

In de andere baan turnden senioren Desirée, Amber, Indy en Julia de teamwedstrijd supplement E. In deze teamwedstrijd mogen op elk toestel drie turnsters turnen en tellen de twee beste scores voor het eindresultaat. Indy en Julia hebben hard getraind op de radslag-salto afsprong combinatie op balk, die beide dames ook op de wedstrijd hebben weten te turnen. Amber heeft op sprong gekozen om op safe te spelen en een overslag te turnen, wat een goede keuze was en haar een hele knappe 9.0 als uitvoeringsscore heeft opgeleverd. Op brug ging het niet bij alle turnsters heel goed, maar Desirée heeft haar oefening erg netjes geturnd en het toestel gemiddelde daarmee flink omhoog gehaald.
In ronde twee kwam het andere supplement E team in actie, hierin turnden de jeugd en junioren Loes, Elise, Esther en Yinthe. Elise had een blessure, waardoor ze maar 2 toestellen kon turnen. Ondanks deze blessure heeft ze een fantastische vloeroefening geturnd, waarin haar mooie spagaatsprongen toch wel de kers op de taart waren. Op balk heeft Loes een perfecte arabier laten zien, dit was de eerste keer dat ze hem buiten een training probeerde. Voor Yinthe was dit haar eerste wedstrijd in de 4e divisie, waar ze echt heeft laten zien wat ze kan. Haar sprong “half-in heel-uit” was zelfs de hoogste score van de dag! Esther mocht voor dit team alle toestellen turnen en heeft een aantal onderdelen waar ze hard op heeft getraind op de wedstrijd geprobeerd. Op vloer is haar overslag-salto net niet gelukt, maar op brug heeft ze zowel haar kip aan de lage legger als haar zolendraai vlekkeloos uitgevoerd.
Het supplement 3 team is 5e geworden en de supplement E teams zijn beide 6e geworden. In een wedstrijd waarbij het niveau van sommige teams toch echt veel hoger lag, is dit een hele nette uitslag. Al met al zijn er heel veel mooie oefeningen geturnd en gaan we werken naar de tweede plaatsingswedstrijd die in januari gepland staat.