a

Fenomenale start 3e div turnsters

Turnsters Fysion scoren in eigen huis met 5 medailles

 

Zaterdag 17 november 2018 organiseerde G.V. FysionNijverdal de eerste officiële KNGU wedstrijd van het turnseizoen voor de derdedivisie, N3 en N4. Ruim 200 turnsters uit heel Overijssel deden in zevenverschillende categorieën mee. Fysion was goed vertegenwoordigd met maar liefst15 turnsters in alle verschillende categorieën, waar dit tot vorig jaar nogmaar 7 turnsters waren. Na drie plaatsingswedstrijden zal duidelijk worden ofdeze turnster mogen doorstromen naar een volgende wedstrijd.

 

In ronde 1 begonnen de allerjongste wedstrijdcategorie:Instap N3 (8-9 jaar). Lynn van Tongeren en Sterre Pots komen uit in dit niveau.Lynn mocht als allereerste turnster de wedstrijd openen op vloer en deed ditmet veel uitstraling en liet al heel knap een arabier flickflack zien. Lynn konhaar zenuwen op balk de baas te blijven en haalde hier maar liefst een 13,600,goed voor een 2e plek van haar categorie. Sterre liet met name zienop rek al heel erg goed te turnen en haalde hier een mega score van 13,950 enwist hiermee de eerste plek te behalen. Overal hebben deze twee jonge meidengoede oefeningen laten zien zonder grote fouten. Lynn is heel knap 7egeworden en Sterre mocht het podium betreden en zeer trots het brons inontvangst nemen. 

In de andere baan de al wat meer ervaren jeugd 1 N4turnsters (11-12 jaar): Jasmijn Eertink, Dewi Schellevis en Demi Roosendaal. Erwerden hier en daar wat kleine foutjes gemaakt, maar ook in deze baan werd goedgeturnd. Dewi liet voor het eerst een streksalto van brug zien en werd met een12,200 erg knap 9e op dit onderdeel. Jasmijn liet zien dat dezevloeroefening op haar lijf is geschreven en haalt hier een prachtige 13,300; de4e score van de jeugdturnsters. Demi liet zien op brug al erg sterkte zijn en haalde met een 12,700 de 2e beste score op brug! Uiteindelijkwerd Dewi 17e, Jasmijn 7e en Demi 6e, eenprachtig resultaat. 

 

Ronde 2 mochten de jeugd 2 turnsters (12-13 jaar) vanstart: Lise Rutgers, Iris Volkers, Lieke Pekkeriet en Lynn ten Dam. Deze vierturnsters kwamen voor het eerst uit in de keuze oefenstof en mochten voor heteerst eigen oefeningen laten zien. Het niveau was hoog en lag enorm dicht bijelkaar. Je weet dat op deze momenten de balk veel bepalend is, maar alle vierde turnsters wisten op de smalle balk te blijven. Lieke liet zien een enormeuitstraling te hebben met haar eigen balk- en vloeroefening en werd hierrespectievelijk 4e en 8e. Lynn pakte op vloer ook de juryin en werd 2e op dit onderdeel in deze categorie. Lise startte enormsterk op brug en pakte hier de 2e score, Iris werd 1e opvloer en 2e op sprong. Geen grote fouten en enorm sterk turnen lietook de eindscore zien. Lieke werd uitstekend 12e, Lynn (3e),Lise (2e) en Iris (1e) maakten er in eigen huis een feestvan door het gehele podium te bezetten! 

 

In ronde 3 waren er weer in twee banen Fysion-turnsters.In baan 1 de pupil 1 N3 (9-10 jaar) meiden: Loïs Knobben, Loes Nijendijk enElise Roelofs. Alle drie deze meiden hebben dit seizoen de overstap gemaakt vande 4e naar de 3e divisie. Hier en daar werden nog wat“gekke” foutjes gemaakt maar lieten ze alle drie zien al op de goede weg tezijn. Loes straalde op de vloer en haalde een prachtige 13,35. Elise liet naheel hard werken voor het eerste de arabier flickflack zien op dewedstrijdvloer: en wat was ze trots! De jury kon dit ook waarderen; eenprachtige 4e score met een 13,700. Loïs turnde zonder fouten enbleef op de dunne balk staan maar liet vooral zien al heel goed te zijn in“rek-turnen”; met een 12,900 haalde ze hier en 3e score! Loes werd25e deze wedstrijd, Elise 11e en Loïs 9e.

In de andere baan turnde juniorturnster Tara Landman(13-15 jaar). Tara turnde een strakke wedstrijd, ondanks dat de aanloop naardeze wedstrijd niet helemaal optimaal was verlopen. Haar nieuwe, zelfbedachte,vloeroefening werd enorm gewaardeerd met een 12,100; de 2e score vande junioren. Op sprong en balk haalde ze ook een top tien score binnen waardoorze in het eindtotaal heel knap 4e is geworden!! Het scheelde echteen haar met het podium: 0,05 punt. Dat beloofd wat voor de rest van ditseizoen. 

 

In de laatste ronde turnden in baan 1 Karit Lorkeers inde categorie pupil 2 N3 (10-11 jaar) en in de andere baan senior turnster EmmaJansen (15 jaar en ouder). 

Emma maakte ook haar debuut in de derde divisie. Na eensuccesvolle turncarrière in de vierde divisie werd Emma vorig turnseizoendistrict kampioen en promoveerde hiermee naar de derde divisie. In een nieuw niveauis het altijd lastig in te schatten waar je staat en hoe goed je mee kan komen.Maar Emma liet zien zich prima staande te houden tussen dit turngeweld. Metname op balk en brug is ze al op de goede weg. Emma liet zien een foutlozewedstrijd te kunnen turnen, maar liet ook zien dat er nog wat uitbreidingmogelijk is wat veel perspectief bied voor de rest van het seizoen. Emma werdprima 18e, een super prestatie na haar promotie. 

Aan de andere kant van de zaal turnde Karit alsof er niksaan de hand was, de zaal was haar vertrouwd en ze liet zien wat ze kon. Karitturnde zichzelf naar 4 (!) top tien scores en werd 8e op sprong, 5eop vloer en balk en maar liefst 1e op brug. Met deze prachtige scores mocht ze vol trots het goud in ontvangst nemen! Wat een prachtigeafsluiting van de dag!

 

Een enorm sterke start voor de A-Selectie turnen vanFysion dit seizoen. Trainers Manon Snellink, Mirko Heuver en Elsanne Luijmeskijken dan ook uit naar wat dit seizoen nog gaat brengen. Volgende week turntde gehele A-Selectie in Hellendoorn bij het turnschool Rijssen turntoernooi.Daar mogen deze turnsters, en de 4e divisie turnsters laten zien watze kunnen.