a

Fysion plaatst zich voor het NK Groepsspringen

Op zaterdag 2 en 9 november hadden 2 teams van de springselectie van G.V. Fysion Nijverdal hun plaatsingswedstrijd voor het NK Groepsspringen in december. Beide teams mochten deelnemen op 4 verschillende toestellen, namelijk: minitrampoline vrij, minitrampoline springtoestel (pegasus), minitrampoline tafel en airtrack.

Op zaterdag 2 november mocht het senioren B-lijn team in actie komen in Nieuwleusen om plaatsen te bemachtigen voor het NK. Het team bestaande uit: Chaya Dijkgraaf, Marit Timpers, Fleur Broens, Eliza Mars, Maud-Jolie Klein en Iris Bolink hebben stabiele sprongen laten zien. Op een paar vallen na, hebben ze zich goed verbeterd t.o.v. de regiowedstrijden in oktober. Het team is sinds dit seizoen pas samen, dus we zijn al heel trots op wat ze vandaag bereikt hebben. Helaas was de concurrentie erg sterk en heeft het team zich niet geplaatst voor het NK.

Op zaterdag 9 november mocht het junioren B-lijn bestaande uit Noud van Aartsen, Martijn van den Berg, Yinthe Huisman, Imke Kamerling, Meike Jellema, Rowan van der Heide, Lise Rutgers en Marly van Egmond naar Spijkenisse afreizen om zich daar als team proberen te plaatsen voor het NK. Ze begonnen op het toestel minitrampoline pegasus. Omdat dit het eerste toestel was, moest het team nog een beetje inkomen, maar over het algemeen is er goed gesprongen. Ook op de andere toestellen werden er zeer nette sprongen laten zien.In de trainingen zijn we veel bezig geweest met de landingen, wat nu ook goed uitpakte. Op minitrampoline vrij haalde het team zelfs een totaalscore van 20,05 punten!

Tijdens de bekendmaking van de geplaatste teams bleek dan ook dat het team zich op alle 4 de toestellen heeft geplaatst! Op minitrampoline vrij als 1e  op minitrampoline tafel en airtrack als 2e en op minitrampoline pegasus als 4e.

De trainers Rick Bouwhuis, Robert Grootenhuis en Emma Jansen kunnen terugkijken op twee zeer geslaagde wedstrijddagen.

Het junioren B-lijn team kan zich nu klaar gaan maken voor het NK Groepsspringen dat gehouden wordt op 7 december in Gulpen. Het seniorenteam kan zich nu gaan voorbereiden op de microteamgymwedstrijden.