a

Geweldige thuiswedstrijd voor turnsters C-selectie

Op zaterdag 7 maart begon voor de turnsters van de C-selectie van G.V. Fysion Nijverdal dan ook eindelijk het officiële wedstrijdseizoen. De turnsters kwamen uit in de 6e divisie. Ze konden zich plaatsen voor de finale op 9 mei in Oldemarkt. In totaal deden 22 turnsters mee. Zoë Pots, Lieve Machielsen en Marit Timpers moesten we helaas afmelden i.v.m. blessures. De C-selectie traint 3 uur in de week o.l.v. Julia Koldewe, Lise Rutgers, Beau Verschoor, Rick Bouwhuis en Emma Jansen.

Marit Moes (Instap D3) en Britt ter Avest, Isa Eektimmerman en Nienke Maneschijn (jeugd 1 D3) mochten ’s ochtends vroeg beginnen.

Voor Marit (23e) was het haar eerste officiële turnwedstrijd, maar wat heeft ze strak geturnd! Helaas door een foutje op sprong was plaatsing voor de finale niet mogelijk.

De jeugd 1 turnsters turnden vooral sterk op brug wat zorgde voor mooie scores. Aan het einde van de wedstrijd bleek dat Britt het brons in ontvangst mocht nemen, waardoor ze zich rechtstreeks geplaatst heeft. Ook Isa (11e) en Nienke (13e) zijn door naar de finale.

In wedstrijd 2 mochten de pupillen 2 Zoey Evers (6e), Sterre Roelofs (11e) en Yfke Marissen (14e) en de junioren Iris van Urk, Julia Bökkerink, Lianne Deijk en Nicky Oudejans hun wedstrijd turnen. Er was gezonde spanning, maar ze turnden stabiel en netjes met hier en daar wat foutjes.

Voor de pupillen 2 was rechtstreekse plaatsing door de vele tegenstanders spannend, maar aan het einde van de wedstrijd bleek dat alle pupillen 2 een finaleticket hadden bemachtigd.

De junioren turnsters konden goed meekomen met het niveau. Dit resulteerde in 2 finaleplaatsen voor Iris (6e) en Julia (12e). Nicky (14e) en Lianne (17e) mogen het nog een keer proberen bij de play-off.

 

In wedstrijd 3 hadden we opnieuw een grote groep Fysion turnsters op de vloer staan. Bij de pupillen 1 was doorstroming moeilijk, maar wat hebben Jade Schoemaker (1e) , Mijs Overdorp (2e) en Judith Lohuis (10e) strak geturnd en mooie oefeningen neergezet. Deze resultaten resulteerden dan ook in 3 rechtstreekse plaatsingen.

De jeugd 2 turnsters Tess Scheppink (3e), Eva Koldewe (6e), Keony Veldhuis (11e) en Lot Hunneman (19e) en de senioren Chaya Dijkgraaf (1e), Anouk Pronk (2e), Tara ten Brummelhuis (3e) en Ivanka Preuter (7e) turnden met een fantastische uitstraling op vloer. Hier en daar werden er een paar foutjes gemaakt, maar deze kunnen worden meegenomen voor de volgende wedstrijd.

Tess, Eva, Chaya, Anouk en Tara hebben zich al geplaatst. Keony, Lot en Eva hebben nog een extra kans bij de play-off op 28 maart in Enschede.

Met 7 finaleplaatsen en 16 rechtstreekse plaatsingen kunnen we terug kijken op een geweldige thuiswedstrijd! De trainers zijn erg trots op alle turnsters.