a

Herenturners G.V. Fysion Nijverdal starten het seizoen sterk

Herenturners  G.V. Fysion Nijverdal starten het seizoen sterk

Afgelopen zaterdag 4 februari mochten  de heren van Gymsportvereniging Fysion Nijverdal zich opmaken voor hun eerste individuele wedstrijd te Didam.

Namens G.V. Fysion mochten Bas Leusenkamp en Maurice Heuver In de categorie junior 1 niveau C keuze oefenstof laten zien wat ze waard waren. De heren komen dit jaar voor het eerst uit in de keuze oefenstof en dat is altijd even een flinke verandering voor ze.

Beide heren mochten de wedstrijd starten op het onderdeel sprong en deden dit beide met een sterke oefening. Deze lijn wisten ze door de hele wedstrijd goed vast te houden en hierdoor stonden ze niet ver van elkaar af.  Op vloer, ringen en voltige hebben ze netjes gewerkt en is er nog ruimte voor kleine verbeteringen . Bij de  brug en rekstok waren  de oefeningen nog wat slordig en mogen de heren werken aan het vloeiend maken van hun oefeningen.  Voor een eerste wedstrijd hebben beide heren laten zien dat ze flinke stappen hebben gemaakt en goed mee konden komen met de rest van het veld.

Uit een deelnemersveld van ruim 30 heren is Maurice Heuver netjes op een 5de plek geëindigd en hikt hij tegen het podium aan! Bas leusenkamp turnde zich zeer verdienstelijk naar het podium en mocht plaats nemen op de hoogste trede namelijk de 1ste plaats!

De heren gaan zich nu voorbereiden op de volgende wedstrijd die plaats vind op 1 April te Nijmegen. Ze kunnen zich hier plaatsen voor een volgende ronde van een bondskampioenschap! De trainer is zeer tevreden en kijkt nu al uit naar de volgende wedstrijd!