a

kersttoernooi a-selectie

kersttoernooi a-selectie

A-Selectie turnen van Fysion knallend het jaar uit!

Vrijdag 29 december en zaterdag 30 december stond in hetteken van het kersttoernooi in Nijmegen, georganiseerd door de Hazenkamp. Zeventurnsters van de A-Selectie van G.V. Fysion uit de 2e en 3edivisie deden hier aan mee. 

 

Op zaterdag was het de beurt aan Lieke Pekkeriet (jeugdN4). Vanaf de jeugdcategorie waren er toestelfinales; de allereerste voor Liekeooit. Lieke turnt nog niet zo heel lang in de derde divisie en het niveau lagtijdens dit toernooi duidelijk hoog. Maar Lieke wist zich prima staande tehouden tussen al het turngeweld! Helemaal op balk bleef het tot de allerlaatsteturnster spannend maar moest Lieke net genoeg nemen met een 4eplaats met een verschil van 0,05. 

Zaterdag waren er ook toestelkampioenschappen voor IrisVolkers en Lise Rutgers (jeugd N3). Ook voor hun de allereerstetoestelwedstrijden. De dames begonnen met twee mooie oefeningen op vloer maarook op de andere toestellen werd fantastisch geturnd. Iris nam het brons mee opvloer en het zilver op sprong. Lise mocht het hoogste podium betreden bij hettoestel sprong!

 

Tot slot waren er dit weekend ook nog teamwedstrijden,Fysion had twee gemixte teams samen met Kwiek en Lenig uit Zwolle. Elk teambestond uit 4 turnsters, 2 van Zwolle en 2 van Nijverdal waarvan 3 turnstersper toestel turnden voor het teamtotaal. 

Karit Lorkeers (Fysion), Indy Meijerink (Fysion), RoméeStremmelaar (Zwolle) en Lynn Gussinklo (Zwolle) mochten als team 1 aantreden.Er hing een fantastische teamspirit bij dit team, terwijl de meiden mekaaramper kennen, zo ontzettend leuk om te zien! De dames begonnen op brug metallemaal persoonlijke hoogtepunten: voor het eerst op wedstrijd werden er“losommen” en “reuzen” geturnd aan rek door Karit, Romee en Lynn. Ook op balkturnden de meiden voortreffelijk; van de 9 teams hadden zij de hoogste totaalbalk score, wauw! Ook op sprong en vloer werden mooie oefeningen laten zien,het team is uiteindelijk 5e geworden met een teamtotaal van 148.175!

Team Zwolle-Nijverdal 2 bestond uit: Demi Roosendaal(Fysion), Jasmijn Eertink (Fysion), Liz Duim (Zwolle) en Vera van Willigen(Zwolle). Dit team mocht van start op vloer en wat kwamen hier een hoge scoresvandaan, wauw zelfs een 13,000 voor Vera. De meiden turnden de hele wedstrijdheel stabiel zonder grote fouten en ook hier was de teamspirit weer voelbaar enwerden er veel high-fives uitgedeeld! Met een teamtotaal van 147.100 is ook ditteam 5e geworden, wat een prestatie! 

 

We kijken terug op een super leuk en goed georganiseerdtoernooi, zeker een toernooi waar we volgend jaar weer aan mee willen doen!