a

Kerstwedstrijd C-selectie een succes

Op zaterdag 21 december 2019 werd er in sporthal de Kruidenwijk voor de tweede keer de kerstwedstrijd voor de C-selectie van G.V. Fysion Nijverdal georganiseerd.

De C-selectie bestaat uit turnsters van 8-18 jaar en zij komen uit in de 5e/6e divisie. Ze trainen o.l.v. Julia Koldewe, Lise Rutgers, Beau Verschoor, Rick Bouwhuis en Emma Jansen.

Deze wedstrijd was geen individuele wedstrijd, maar de turnsters turnden in koppels. Voordat de wedstrijd begon, mochten de onderbouwturnsters (8-11 jaar) namelijk een lootje trekken, waar een naam van een bovenbouwturnster op stond. Zo werden ze gekoppeld.

De sporthal was mooi versierd, er hing een gezellige sfeer en de turnsters hadden er zin in. Dit zorgde voor teamspirit, nieuwe oefeningen, er werden doelen behaald, veel high-fives gegeven en op een paar foutjes na, zagen de oefeningen er verzorgd uit.

De scores lagen allemaal dicht bij elkaar, maar uiteindelijk mochten Mijs Overdorp (pupil 1 D3) en Desirée Waanders (senior supl. E) het hoogste podium betreden en het goud in ontvangst nemen.

Noé Raamsman (Instap D3) en Anouk Pronk (senior supl. F) werden dik verdiend 2e. Isa Eektimmerman (Jeugd 1 D3) en Chaya Dijkgraaf (senior supl. F) behaalden een mooie 3e plaats.

De turnsters en trainers hebben er weer een leuke ervaring bij! Deze wedstrijd bewijst ook maar weer dat turnen ook een teamsport is. Nu gaan we hard verder trainen voor de plaatsingswedstrijd die gehouden wordt op 7 maart 2020 in Nijverdal!