a

Plaatsingswedstrijd turnsters 4e divisie G.V. Fysion Nijverdal

Op zaterdag 11 januari 2020 startte het individuele turnseizoen voor 10 turnsters van G.V. Fysion Nijverdal uitkomend in de vierde divisie. Deze wedstrijd was dé plaatsingswedstrijd voor de turnsters. Er waren weinig tickets voor een rechtstreekse plaatsing naar de regiofinale te bemachtigen. Gelukkig wordt er een play off wedstrijd georganiseerd waar de turnsters die zich niet rechtstreeks geplaatst hebben, nog een kans hebben om zich te plaatsen voor de regiofinale.

In de eerste wedstrijdronde mochten de pupillen 1 (geboren in 2010) en jeugd 1 (geboren in 2008) hun oefeningen laten zien. Helaas kampt Danique Blom (2010) met een longontsteking, waardoor zij deze wedstrijd aan zich voorbij moest laten gaan. Jade Willms (2010), turnde vorig seizoen nog in de 6e divisie, liet een hele mooie groei zien. Ze eindigde als 5e. Sanne Hartkamp (2008) wist op de smalle balk te blijven staan en werd 18e.
In de tweede wedstrijdronde mocht Esther Versteeg (2007) turnen. Zij mocht dit seizoen voor het eerst haar eigen oefeningen in elkaar zetten. Op het toestel brug liet zij een hele mooie oefening zien, wat goed was voor een 4e plaats op dit toestel. Esther eindigde als 12e.
Tijdens de derde wedstrijdronde kwamen de junioren (geboren in 2006 en 2005) in actie. Lieke Pekkeriet liet een hele gave vloeroefening zien op muziek van de Bökkers, toch wel iets anders dan we gewent zijn in de turnwereld. Meike Jellema had een foutloze wedstrijd en mocht zelfs de gouden medaille mee naar huis nemen. Zij heeft zich daardoor rechtstreeks geplaatst voor de regiofinale.
Onze “oudjes” (senior geboren in 2004 of eerder) mochten in de laatste wedstrijdronde turnen. Deze inmiddels ervaren turnsters lieten prachtige oefeningen zien. Jasmijn Stokvis (21e) en Daniek Vliek (15e) hebben beiden een mooie vooruitgang laten zien. Maura Velding (8e) liet zien hard te hebben gewerkt aan haar brug oefening. Deze oefening was goed voor een 4e plaats op dit toestel. Marijn Piksen (5e) turnde een erg goede wedstrijd. Zij heeft zich dan ook rechtstreeks geplaatst voor de regiofinale.

Op 29 februari 2020 vinden de play offs plaats. Hier hopen de turnsters zich als nog aan te sluiten bij Meike Jellema en Marijn Piksen en de regiofinale te turnen op 21 maart 2020.