a

Sem Aalderink naar 1/4 finale NK Heren turnen

Sem Aalderink door na de ¼ finale NK heren turnen 3de divisie.

Zaterdag 9 maart jl. turnde Sem Aalderink van de herenselectie van gymsportvereniging Fysion - Nijverdal  zijn 1/8 finale te Amsterdam met als doel zich plaatsen voor de ¼ finale. Sem komt dit seizoen weer uit in het landelijke circuit van het heren turnen, hij komt uit in de keuze oefenstof onder jeugd, 3de divisie  niveau 9.

In wedstrijd 2 was het dan de beurt voor Sem om zijn eerste kwalificatie wedstrijd te mogen turnen in het topsportcentrum van ookmeer in Amsterdam. Hij begon de wedstrijd sterk en liet zien dat hij in het afgelopen jaar stabiel heeft leren turnen met een hoge moeilijkheid. Op het onderdeel voltige moest hij helaas veel aftrek incasseren, maar hij liet zich niet uit het veld slaan. Op de onderdelen vloer en sprong maakte hij de fouten van voltige ruim goed met beide 11 punten of hoger op het scorebord!  Sem heeft uiteindelijk een 13de plek weten te behalen en is hiermee ruimschoots door na de ¼ finale NK die binnenkort zal worden gehouden!

De trainers zijn zeer tevreden over de prestatie van Sem en zien nog voldoende ruimte voor verbetering richting de ¼ finale!