a

Springers G.V. Fysion Nijverdal naar NK Ahoy!


Op zaterdag en zondag 21 en 22 mei kwamen 15 springers vanG G.V.  Fysion Nijverdal in actie in Drachten. Via deze wedstrijd probeerden de springers zich te plaatsen voor het NK Individueel op 25 juni in Ahoy Rotterdam.


De 15 springers kwamen in verschillende niveaus (A-, B- of C-lijn) op de toestellen minitrampoline, minitrampoline pegasus en airtrack in actie. Voor elk toestel konden de springers zich apart voor plaatsen.


De dames junioren B-lijn (Imke Kamerling, Yinthe Huisman, Meike Jellema, Ilse Hofman, Emma Viet, Demi Buis en Hanne Rijnen) mochten de spits afbijten. Ze hebben erg hard gewerkt om zo stabiel mogelijk te springen. Dit is op de meeste toestellen gelukkig gelukt. Dit heeft geresulteerd in plaatsingen op mini vrij en op mini – pegasus.


Vervolgens kwamen ook de dames junioren C-lijn in actie. Mare Hegeman, Britt ter Avest en Sterre Roelofs (terugkomend van een blessure) hebben hun sprongen de afgelopen tijd flink uitgebreid, waardoor de sprongen/series meer waard werden. Mare en Britt hebben zich dan ook geplaatst voor het NK.


In de heren categorie kwamen Luuk Lepelaar (jeugd C-lijn) en Sven Roenhorst (junior A-, en B-lijn) voor Fysion uit. Ze hebben in de trainingen hard gewerkt aan hun netheid. Daarnaast hebben ook deze jongens hun sprongen flink uitgebreid. Beide jongens zijn op alle 3 de toestellen geplaatst!


Bij de dames jeugd C-lijn Lisa Morrenhof en Rosalin Westra was de spanning aanwezig, maar hier hebben ze zich goed overheen kunnen zetten. Met snelle flikflakken en hoge salto’s hebben ook zij zich geplaatst voor het NK!


Op zondag 22 mei was het de beurt aan Jade Wilms (jeugd B-lijn). Ze heeft fantastisch gesprongen. Op airtrack heeft ze haar 2 moeilijke series netjes doorgesprongen. Het lag allemaal erg dicht bij elkaar, maar ook Jade mag zich klaarmaken voor het NK in Ahoy.


Trainers Fleur Broens, Beau Verschoor, Rick Bouwhuis en Emma Jansen kijken terug op een zeer geslaagd weekend. Op naar het NK in Ahoy!