a

Springers G.V. Fysion Nijverdal Nederlands kampioen

Op zaterdag 7 december werd in Gulpen het Nederlands Kampioenschap Groepsspringen gehouden. Daarvoor reisden de springers van het team vrijdags al af naar het zuidelijkste puntje van het land om daar de dag erna vol goede moed het NK te springen.

Het team bestaande uit: Martijn van den Berg, Imke Kamerling, Noud van Aartsen, Yinthe Huisman, Meike Jellema, Rowan van der Heide, Lise Rutgers en Marly van Egmond hadden zich door middel van een plaatsingswedstrijd geplaatst voor de onderdelen: minitrampoline vrij, minitrampoline springtoestel, minitrampoline tafel en airtrack. Het team komt uit in de categorie mix junioren B-lijn.

Door de afgelopen weken hard voor het NK te trainen, waarbij de focus vooral lag op de landingen en het netjes springen, kon het team goed voorbereid aan de wedstrijd beginnen.

Ze begonnen op het toestel minitrampoline springtoestel. Waar het bij de plaatsingswedstrijd vooral nog inkomen was op het eerste toestel, lieten ze nu al verbetering zien, door zelfverzekerd te springen. Er werden geen vallen laten zien en er werd netjes gesprongen, wat resulteerde in de 3e plaats.

Hierna kwam het toestel minitrampoline tafel. De springers laten altijd zien dat ze dit toestel goed beheersen wat nu ook het geval was. Nadat de rest van de tegenstanders ook had gesprongen, bleek dat het team 2e was geworden, een verdiend resultaat!

Op het derde toestel; de airtrack heeft het team in de trainingen veel aan de netheid en techniek van de sprongen gewerkt. Ze sprongen stabiel, waardoor ze de andere teams met ruim een punt boven bleven. Bij de prijsuitreiking bleek dan ook dat het team Nederlands Kampioen was geworden!

Op het laatste toestel minitrampoline vrij kan veel gebeuren, waardoor dit toestel altijd wel een beetje spannend is. Het team sprong fantastisch, veel landingen werden gestickt, wat de jury ook kon waarderen. Ook hier werd het team 2e.

In totaal mocht het team 4 keer het podium op, wat een prestatie! Ook de trainers Rick Bouwhuis, Robert Grootenhuis en Emma Jansen kunnen weer terug kijken op een zeer geslaagde dag in Gulpen.