a

Springfestijn 2017

Springfestijn 2017

Springfestijn G.V. Fysion Nijverdal wederom een groot succes!

Leden en niet –leden van Fysion Nijverdal konden op 27 december zich helemaal uitleven op de vele trampolines en springkussens tijdens het jaarlijkse springfestijn in sporthal Kruidenwijk in Nijverdal. Ook dit jaar waren de verschillende springkussens weer populair bij alle alle kinderen.

Om 10.00 uur begonnen de kinderen 0 t/m 4 jaar met een swingende warming up! Daarna konden ze zich uitleven op de vele toestellen waarop gesprongen en geklauterd kon worden. Veel van de aanwezige ouders hebben ook nog een sprong gewaagd op een van de verschillende toestellen. Daarna waren er verschillende ronde's waarbij steeds een andere leeftijd aan de beurt was. De eerste drie rondes werd er in 3 verschillende groepen gewerkt zodat alle onderdelen een gelijk aantal kinderen had. Om 14.30 uur kwamen de kinderen van groep 5 & 6 in de zaal om met elkaar veel plezier te maken. De kinderen mochten vrij rondlopen in de zaal en kiezen wat ze wouden doen.Het niveau van deze groep was nog hoger dan bij de voorgaande groepen, allerlei soorten varianten van de salto’s vlogen om je oren. Tot slot waren om de kinderen van groep 7,8 en de 1ste klas e.o. aan de beurt. In deze groep waren de sprongen nog spectaculairder dan de voorgaande groepen. Er kwamen zelfs een groot aantal dubbele salto’s op de minitrampoline voorbij vliegen. Ruim 30 personen aan technische leiding en assistent leiding werkten zichzelf in het zweet om alles in goede banen te leiden.

Ook dit jaar was het Springfestijn van Fysion weer een groot succes!  656 kinderen (585 vorig jaar) hebben een sportieve middag gehad, en komen volgend jaar zeker weer! De vele foto’s van het springfestijn kunt u bewonderen op de website van Fysion: www.fysion-nijverdal.nl onder media en Fysion in beeld.