a

Springselectie uitstekende prestaties tijdens NK in Ahoy Rotterdam

In het weekend van 25 en 26 juni mocht de springselectie (in dit geval 13 springers) van G.V. Fysion Nijverdal afreizen naar Rotterdam voor het NK! Op zaterdag 25 juni was het NK Individueel, hiervoor hadden een aantal springers zich geplaatst tijdens de plaatsingswedstrijd in mei (Drachten). Op zondag 26 juni was het NK Microteamgym. Bij deze wedstrijd sprongen de springers in een team van 3-5 springers op muziek.


De spanning was zaterdagochtend aanwezig, maar toen de springers eenmaal gewend waren, sprongen ze huizenhoge salto’s en lieten ze zien waar ze zo hard voor gewerkt hebben. Sven Roenhorst mag zichzelf Nederlands Kampioen noemen op het onderdeel minitrampoline. Daarnaast werd hij 2e op het onderdeel minitrampoline pegasus. De scores lagen erg dicht bij elkaar, maar ook de andere springers hebben fantastisch gesprongen.


Op zondag heerste er een gezellige sfeer, er was erg veel publiek en er klonk veel muziek door Ahoy! Het mix jeugd team C-lijn mocht na afloop van deze wedstrijd het hoogste podium betreden, het mix junioren B-lijn team behaalde zilver in hun categorie. Het dames junioren C-lijn team werd knap 6e.


We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd weekend. Op naar volgend jaar!