a

Succesvolle dag jeugdspringers G.V. Fysion Nijverdal

Op zaterdag 23 april 2022 mochten zes springers (Lisa Morrenhof, Jade Wilms, Luuk Lepelaar, Isabel van Keulen, Julia van Keulen en Rosalin Westra) van Fysion Nijverdal afreizen naar Nieuwleusen voor de individuele springwedstrijden.

Voor al deze jeugdspringers was het hun eerste, officiële, individuele springwedstrijd. Ze kwamen in verschillende niveaus in actie op de toestellen; minitrampoline vrij, minitrampoline pegasus en op airtrack.

In de ochtendwedstrijd mochten Lisa (B-lijn), Jade (B-lijn) en Luuk (C-lijn) de spits afbijten. De zenuwen waren aanwezig, maar na het eerste toestel waren deze gelukkig grotendeels verdwenen.

In de trainingen is er veel gewerkt aan het afmaken van de sprongen, dit was ook te zien tijdens de wedstrijd. Er werd netjes en stabiel gesprongen en dit resulteerde in mooie resultaten. Jade Wilms mocht de gouden medaille in ontvangst nemen voor het toestel minitrampoline pegasus.

In de middagwedstrijd kwamen Lisa, Isabel, Julia en Rosalin in de C-lijn in actie. Ook bij hen waren de zenuwen aanwezig. Daarnaast zat er 4 uur tussen het toestel minitrampoline pegasus en airtrack, dus moesten ze erg lang wachten. Gelukkig hebben ze dit goed om kunnen zetten en laten zien wat ze konden. Vooral op airtrack werden er mooie series met onder andere flikflakken en salto’s gesprongen. Er waren veel tegenstanders (34 deelnemers), maar de meiden hebben mooie plaatsen behaald.

Lisa kreeg aan het einde van de wedstrijd de gouden plak omgehangen voor het toestel minitrampoline vrij!


Dit was ook voor de jeugd een mooie voorbereiding op de plaatsing voor het NK 21/22 mei in Drachten.