a

Topprestatie heren turners

Zaterdag 9 februari jl. turnden 6 jongens van de herenselectie van Gymsportvereniging Fysion - Nijverdal hun 2e plaatsingswedstrijd van Regio Overijssel van de KNGU te Aalten.

We begonnen de ochtend wedstrijd met Thabang Mulder en Maurice Heuver die beide uitkwamen in de 4de divisie niveau 16. Ze lieten allebei mooie oefeningen en vooruitgang zien ten opzichte van de vorige wedstrijd. Thabang had een goeie wedstrijddag en heeft zich met 4 volle punten verbeterd en is 17degeworden wat echt super knap is. Maurice heeft zich ten opzichte van de vorige wedstrijd met 1 punt verbeterd. Op het onderdeel voltige en op brug had hij zelfs de hoogste score van zijn niveau, wat resulteerde in een knappe 3deplek!

In wedstrijd ronde 3 mochten Martijn van den Berg en Rowan van der Heide hun kunsten vertonen aan de jury. Martijn kwam voor het eerst uit in de keuze oefenstof onder jeugdniveau 11, wat altijd een hele overgang is qua oefenstof voor de heren. Hij heeft een stabiele wedstrijd laten zien en was zelfs de beste op sprong! Hij is uiteindelijk knap 9de geworden. Rowan kwam ook uit in de keuzeoefenstof onder Junior 1 niveau 9, hij is dit jaar een niveau omhoog gegaan en had een mooie uitdaging. Hij had zijn oefeningen moeilijker gemaakt en liet een stabiele wedstrijd zien. Hij was zelfs 3de op vloer en 4deop ringen in zijn niveau, uiteindelijk is hij geëindigd op de 10deplaats! Het is voor beide heren nog spannend of ze geplaats zijn voor de volgende wedstrijd en wachten inspanning af.

In wedstrijd 4 was het de beurt aan Wout Tjeerdsma junior 2 niveau 8 en Gijs Hegeman senior niveau7. Wout liet een stabiele en sterke wedstrijd zien en zat gemiddeld op alle toestellen in de top 3. Hij verbeterde zich iets ten opzichte van wedstrijd 1 en mocht weer het podium betreden, hier ontving hij een dik verdiende zilveren medaille! Gijs had ook een stabiele en mooie wedstrijd en verbeterde zich ook iets ten opzichte van de vorige wedstrijd. Op voltige was hij 3de en met de rest zat hij netjes in de top 6, dit resulteerde erin dat ook hij het podium mocht betreden en een verdiende bronzen medaille in ontvangst mocht nemen!

Maurice, Wout en Gijs zijn sowieso geplaats voor de district finale te Lemmer! Voor de andere 3heren is het nog even afwachten tot de doorstroming bekend is of ze zich ook geplaats hebben. Als trainers team zijn we enorm trots op de prestatie van alle heren!