a

Vijf turnsters door naar het landelijke circuit


Vijf turnsters door naar het landelijke circuit

In Nijmegen werd de district finale geturnd voor de turnsters van de derde divisie/ N3. Bij de district finale komen de beste turnsters van Overijssel en Gelderland bij elkaar. Om hier te komen hebben de turnsters al heel wat concurrentie achter zich gelaten. Fysion wist hier met maar liefst 11 turnsters aan deel te nemen in 6 verschillende leeftijdscategorieën. Deze district finale bepaalde de doorstroming naar het landelijke circuit. Er gingen vijf tickets voor de halve finale NK turnen mee naar Nijverdal, namelijk voor Loes Nijendijk, Elise Roelofs, Karit Lorkeers, Jasmijn Eertink en Lise Rutgers.

In Nijmegen werd in een drukke en volle hal goed geturnd enwas de concurrentie erg hoog. De dag begon vroeg voor instappers N3 Lynn vanTongeren (25e) en Sterre Pots (32e). De meiden haddenniet helemaal hun dag, maar zijn een mooie ervaring rijker en kijken tevredenterug op dit seizoen. Er zat voor deze twee jonge turnsters helaas geendoorstroming in. In de andere baan turnde Tara Landman (junior supplement D), diena een vervelende rugblessure haar eerste wedstrijd weer kon turnen. Ze heeft alleskunnen laten zien wat er op dit moment in zat, maar dat bleek met een 28eplek niet voldoende te zijn voor de doorstroming. 

In ronde twee turnden de pupillen 1 Loes Nijendijk (9e)en Elise Roelofs (12e) in baan één; zij zijn dit jaar debutaten inde derde divisie. Loes en Elise turnden een foutloze wedstrijd die werd beloondmet een ticket voor de halve finale NK turnen. In baan 2 de meer ervaren jeugd2 turnsters: Lynn ten Dam, Iris Volkers en Lise Rutgers. Het werd een pittigeklus om hier door te stromen bleek al snel, elk foutje kostte de doorstroming.Lise wist foutloos te turnen en mocht zelfs het podium betreden en volverbazing en trots het brons in ontvangst nemen. Door een val van balk wasdoorstroming voor Iris (19e) en Lynn (22e) helaas nietmogelijk. 

Karit Lorkeers turnde in ronde 3 in de categorie pupil 2 N3.Karit bewees zich in de voorrondes al eerder door tweemaal een podiumplek tebehalen. Na een valse start op balk wist ze zich erg goed te herpakken en slootde wedstrijd op de andere drie toestellen goed. Met een 8e plek inde totale ranglijst plaatste zij zich ruimschoots voor de halve finale. 

Demi Roosendaal en Jasmijn Eertink sloten de dag af in delaatste ronde in de categorie jeugd 1 N4. Met een strak begin op sprong en brugwerd de beslissing op balk gemaakt. Jasmijn wist haar oefening zonder val doorte brengen maar met veel wiebelen. Demi miste helaas haar boogje maar lietverder een strakke oefening zien. Het verschil was minimaal, met 0,075 miste Demi(12e) helaas net de doorstroming. Met een 7e plek van de24 jeugd-turnsters was het voor Jasmijn wel voldoende om door te stromen. 

Trainers kijken weer terug op een succesvolle dag en kijkenuit naar de landelijke wedstrijden. Later zal blijken naar welke halve finaleNK turnen ze mogen. Tot die tijd hebben ze weer even om nieuwe elementen tetrainen en de puntjes nog verder op de i te zetten voor de volgende ronde.