a

Wedstrijdverslag 12 november G.V. Fysion Nijverdal (turnsters niv. 5 en supl. G)

Op zaterdag 12 november turnden 14 turnsters van de B- en C-selectie van G.V. Fysion Nijverdal hun eerste plaatsingswedstrijd in Nieuwleusen. Tijdens deze wedstrijd wordt er in teamverband geturnd en kan met het team en individueel (bij de bovenbouw) een medaille gehaald worden. Daarnaast wordt er aan de hand van twee plaatsingswedstrijden de doorstroom naar individuele en toestelfinales bepaald. Voor de team uitslag tellen de beste drie oefeningen. De teamspirit was flink aanwezig!

In de derde wedstrijdronde kwamen de eerste twee teams van Fysion in actie. Op baan 1 turnde het niveau 5 team van de B-selectie, bestaande uit Ella, Jasmijn, Nomi, Fayèn en Nina. Voor Fayèn en Nina was dit hun eerste echte turnwedstrijd, ondanks dat door de spanning de balkoefening niet helemaal goed ging, hebben ze allebei wel een moeilijk onderdeel gehaald. Nina heeft arabier flikflak gedaan op vloer en Fayèn heeft heel knap ophurken op brug gehaald! Ella, Jasmijn en Nomi hebben al een jaartje ervaring en dat was te zien aan hun strakke oefeningen. Ella heeft twee hele mooie sprongen laten zien en Nomi turnde de elementen op vloer technisch heel goed. Jasmijn wist als enige van het team de hele oefening op de balk te blijven staan, dit resulteerde in de hoogste balkscore van de hele wedstrijd. Deze mooie prestaties hebben ertoe geleid dat dit team een bronzen medaille heeft behaald.

In de andere baan kwam tegelijkertijd het supplement G team (jeugd/junior) in actie. Dit team bestaat uit turnsters van de B- en C-selectie; Hanne, Zoey, Judith, Mijs, Yfke en Mara. Deze meiden begonnen de wedstrijd heel sterk op het toestel sprong, waar Hanne, Zoey en Judith respectievelijk de eerste, tweede en derde hoogste score van de wedstrijd behaalden. Voor Mara was dit haar allereerste, officiële turnwedstrijd, ze heeft gestraald tijdens haar vloeroefening. Mijs en Yfke turnden beiden een aantal nieuwe elementen met succes! De meiden hebben elkaar goed aangemoedigd en ze hebben laten zien dat ze in dit niveau thuis horen, aan het einde van de wedstrijd mochten ze het hoogste podium betreden. Naast een medaille voor het team mocht Zoey een bronzen en Hanne een gouden medaille mee naar huis nemen!

In de laatste wedstrijdronde van de dag was het de beurt aan Rosalin, Maud en Lisa. Deze meiden van de C-selectie turnden in supplement 5. Doordat het team maar uit drie turnsters bestaat, telt elke score mee voor de teamuitslag. Daarnaast was het voor Maud haar eerste, officiële turnwedstrijd, maar ze heeft zich heel goed staande gehouden in het sterke deelnemersveld! Met een stralende vloeroefening (met arabier flikflak) kan ze erg trots zijn. Lisa liet 2 krachtige sprongen zien, dit resulteerde in de hoogste score van deze wedstrijd op sprong. Rosalin liet zien dat ze erg stabiel en netjes kan turnen, dit resulteerde dan ook in een 4e plaats individueel!

Dit gezellige, hardwerkende team is 5e geworden en ook zei mochten een medaille mee naar huis nemen.

Op 28 januari turnen deze meiden hun tweede plaatsingswedstrijd. De trainsters kijken trots terug op een hele gezellige wedstrijd.