a

Zilver en brons tijdens Overijssels kampioenschap 6e divisie turnen

Op zaterdag 20 april was het Overijssels kampioenschap voor de 6e divisie turnsters van G.V. Fysion Nijverdal. Deze eindfinale werd gehouden in Nieuwleusen. Maar liefst 19 turnsters van Fysion hadden zich naar aanleiding van de plaatsingswedstrijd en play-off wedstrijd geplaatst voor deze finale. Helaas waren Sterre Roelofs en Tara ten Brummelhuis geblesseerd geraakt vlak voor deze wedstrijd en moesten om deze reden zich afmelden voor de finale.

In ronde 1 werd er gestart met de instappers: Jade Wilms (3e), Danique Blom (6e), Mijs Overdorp (9e) en Lara Dijk (13e). Ze turnden een zeer mooie en stabiele wedstrijd. Jade Wilms mocht aan het einde van de wedstrijd zelfs de bronzen medaille in ontvangst nemen.

In ronde 2 mocht Zoey Evers (pupil 1 D3) haar finale turnen. Ze heeft laten zien dat ze erg vooruit is gegaan ten opzichte van de play-off wedstrijd. Uiteindelijk werd Zoey 21e.

In ronde 3 mochten de jeugd 1 turnsters en de junioren laten zien dat ze in deze finale thuis hoorden.

In baan 1 turnden Marit Pultrum (2e), Lot Hunneman (9e) en Nalani Musters (12e). Ze hebben de hele wedstrijd naar kunnen geturnd en dat leverde uiteindelijk mooie resultaten op met zelfs een zilveren medaille voor Marit.

Lianne Deijk, Iris van Urk en Julia Bökkerink turnden in baan 2. Helaas raakte Lianne tijdens het eerste toestel vloer geblesseerd en kon haar wedstrijd niet vervolgen. Iris en Julia lieten vloeroefeningen met een mooie uitstraling zien. Ook hebben ze laten zien dat ze erg netjes kunnen turnen. Iris werd 12e en Julia 13e.

In ronde 4 mochten de pupil 2 turnsters en de senioren de wedstrijddag afsluiten. Britt ter Avest, Ruby Bolink, Nienke Maneschijn, Zoë Pots en Isa Eektimmerman hadden erg veel en sterke concurrentie, maar lieten zien wat ze konden. Britt eindigde op een mooie 13e plaats van de 35 deelnemers. Ruby (19e), Nienke (27e), Zoë (29e) en Isa (32e) sloten de finale goed af.

Marit Timpers (4e), Chaya Dijkgraaf (14e) en Ivanka Preuter (19e) lieten vooral erg mooie vloeroefeningen zien wat uiteindelijk ook hoge scores opleverden.

Om met 19 turnsters op deze finale te staan was al een hele prestatie waar de trainers, Rick Bouwhuis en Emma Jansen, erg trots op zijn!