a

Zilver voor turnster Demi Roosendaal

Zilver voor turnster Demi Roosendaal

Zilver voor turnster Demi Roosendaal

Op zaterdag 27 januari ’18 vond in Hengelo de derde enlaatste plaatsingswedstrijd plaats voor de derde divisie turnen. Van Fysiondeden vijf turnsters mee, te weten: Indy Meijerink, Demi Roosendaal, JasmijnEertink, Lieke Pekkeriet en Tara Landman. Deze meiden trainen zeven uur perweek onder leiding van Mirko Heuver, Manon Snellink, Nienke Ekelenkamp enElsanne Luijmes. 

Op basis van de beste twee plaatsingswedstrijden kon ereen plek worden behaald voor de districtfinale. 

 

In ronde 1 mocht de jarige Lieke Pekkeriet (jeugd 1 N4)van start, een wedstrijd turnen op je verjaardag, dat is wel bijzonder! Lieketurnde opnieuw een zeer stabiele wedstrijd net als afgelopen twee wedstrijdenen liet zien wat ze kon. Opnieuw geen grote fouten en een mooie 7eplek op balk! Lieke debuteerde dit jaar in de derde divisie en wat eenprestatie dat ze al zo goed mee kan komen in dit hoge niveau. Lieke werd dezewedstrijd knap 8e en werd net de eerste onder de streep voor dedoorstroming.

Ronde twee was het de beurt aan onze jongste turnster vande dag, Indy Meijerink (instap N3). Indy liet de voorgaande twee wedstrijden alzien dat ze zichzelf naar het podium kon turnen. Echter begon ze gister met eenvalse start; doordat ze niet uitkwam op sprong lukte het haar niet haar eerstesprong door te springen. Met een “0-sprong” als gevolg en een achterstand van 6punten op de tegenstand, maar Indy liet zich niet kennen! Op de anderetoestellen liet ze weer veel vooruitgang zien, vooral in haar netheid. Ditresulteerde in een 1e plaats op rek, een 6e plek op balken 2e score op vloer. Omdat de beste twee wedstrijden tellen heeftIndy zich als 1e geplaatst voor de districtfinale van de 55instappers! 

In ronde drie was het de beurt aan Tara Landman (juniorD). De voorgaande wedstrijden gingen niet helemaal zoals gepland en het zou danook spannend worden of Tara de doorstroming kon halen. Ze heeft er alles uitgehaald en op brug liet ze voor het eerst een streksalto ½ draai zien en haaldeeen prachtige 2e plek op sprong. Tara werd 8e in heteindklassement en liet genoeg turnsters achter zich om zich als 11ete plaatsen voor de doorstroming!

Tot slot waren de pupillen 2 N3 aan de beurt; JasmijnEertink en Demi Roosendaal. Jasmijn had voorgaande wedstrijden al een keertjevan het podium geproefd. Bij Demi was het nog spannend of doorstroming voorhaar mogelijk was. De dames begonnen goed op sprong en brug, bij balk maakteJasmijn een vervelende val maar liet zich niet kennen en sprong direct de balkweer op! Demi wist de jury te laten zien waar ze zo hard voor had gewerkt deafgelopen tijd: een foutloze balkoefening! Op vloer ook een fantastischeoefening en op beide toestellen een 2e plek. Jasmijn kon haarwedstrijd ook goed uitturnen. Demi haalde stralend haar zilveren medaille op,dik verdiend. Jasmijn is keurig 12e geworden in een deelnemersveldvan 32 turnsters. Jasmijn plaatst zich als 5e voor de finale en Demials 3e, wat een prestaties!